Новини

РОЗМИТНЕННЯ БЕЗ КОРУПЦІЇ: ПАРЛАМЕНТ ПІДТРИМАВ ЗАКОНОПРОЄКТ У ПЕРШОМУ ЧИТАННІ

Розмитнення авто в Дії — революційний сервіс, який повністю прибирає людський фактор та корупцію з процесу. А головне — заощаджує кошти та економить час тисячам українців. Загалом весь процес розмитнення відбуватиметься онлайн у кілька кліків. 

ЯК ВІДКРИТІ ДАНІ ДОПОМАГАЮТЬ ПЕРЕВІРЯТИ НОВОБУДОВИ НА ПРАВОПОРУШЕННЯ

Понад половина українських новобудов має судові процеси щодо земельних ділянок. Щоб українці могли самостійно перевіряти будівлі на законність та уникати проблем під час купівлі житла, команда Opendatabot запустила новий безоплатний проєкт «Опендатабот. Корупційні ризики новобудов». 

ПІДСУМКИ PROZORRO ЗА 2023 РІК

Підсумки Prozorro за 2023 рік: кількість завершених закупівель зросла на 28% порівняно з 2022 роком — до 3,6 млн лотів

Також майже на 70% — до 622 млрд грн — зросла очікувана вартість закупівель.

 Минулий рік довів, що вийти на рівень закупівель, який був до повномасштабного вторгнення, реально. Сьогодні близько 80% від усіх коштів на публічні закупівлі витрачаються через Prozorro, — зазначила заступник Міністра економіки України Надія Бігун.

Інші статистичні дані Prozorro за 2023 рік:

Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн

 

Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес спільно з маркетплейсом Prom.ua та платіжним сервісом RozetkaPay запрошують на безоплатний вебінарний проєкт «Інтернет до бізнесу доведе: 10 кроків до продажів онлайн», який допоможе детальніше дізнатися, з чого починати бізнес онлайн, що потрібно, щоб стати підприємцем, як працювати з асортиментом та як безпечна оплата впливає на конверсію замовлень.

Кому буде актуальна програма?

Про місцеві бюджети в умовах воєнного стану говоритимуть під час чергового публічного діалогу «Децентралізація на зв’язку».

Основні питання:
▪️стратегічні підходи до реформування системи місцевих фінансів
▪️взаємозв’язок Стратегії розвитку громади із бюджетним процесом
▪️чіткий розподіл повноважень та відповідного фінансового ресурсу

Програма DOBRE запрошує на вебінар «Актуальні питання щодо здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану. Огляд останніх змін».

Учасники онлайн-заходу розглянуть зміни до закупівельного законодавства, які стосуються проведення процедур відкритих торгів, формування вимог до тендерних документацій та оприлюднення інформації про закупівлі в системі Prozorro.

Вебінар буде цікавий для представників органів місцевого самоврядування, місцевих фінансових органів, уповноважених осіб з питань публічних закупівель установ та організацій комунальної власності.

Захід відбудеться 19 квітня о 10:00.

БУДІВНИЦТВО БЕЗ КОРУПЦІЙНИХ СХЕМ: РЕЗУЛЬТАТИ ОНЛАЙН-ПОСЛУГ ЗА ПЕРШІ ТРИ МІСЯЦІ 2024 РОКУ

Будівництво без корупційних схем: результати онлайн-послуг за перші три місяці 2024 року

Прозоре та швидке будівництво без хабарів — реальність завдяки цифровізації. Щоб українці отримували будівельні послуги без корупції та паперової тяганини, у 2020 році створили Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Система створює та зберігає документи, які фіксують характеристики й стан об’єктів на різних етапах будівництва.