Новини

ЯК СТВОРИТИ БЕЗБАР'ЄРНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ПРОСТІР?НОВИЙ СЕРІАЛ НА ДІЯ.ОСВІТА

Кожен українець та українка повинні мати рівні можливості для самореалізації та розвитку. Як ми можемо допомогти з цим молоді? 

Зібрали теорію та лайфгаки, які сприятимуть створенню інклюзивних просторів для молоді та налагодять безбар’єрну комунікацію, у серіалі «Інклюзивна молодіжна робота (https://osvita.diia.gov.ua/courses/inclusive-youth-work)» на Дія.Освіта.

Спікери серіалу розповідають:

ПОРУШЕННЯ НА МАЙЖЕ 280 МЛН ГРН ПІД ЧАС ЗАКУПІВЕЛЬ ВИЯВИЛИ ЗАКАРПАТСЬКІ АУДИТОРИ ЗА ЧОТИРИ МІСЯЦІ ЦЬОГО РОКУ

За результатами моніторингів замовники скасували 11 процедур торгів та розірвали 19 договорів. Таким чином вдалося запобігти порушенням на майже 143 млн грн.

Здебільшого виявлені порушення стосувалися недотримання замовниками:

норм законодавства під час розгляду тендерних пропозицій та/або відхилення (невідхилення) тендерних пропозицій та невідміни торгів;

порядку оприлюднення інформації про закупівлю;

СТВОРІТЬ СТАРТАП НА ОСНОВІ ВІДКРИТИХ ДАНИХ

Створіть стартап на основі відкритих даних. Реєструйтеся на Open Data Hackathon

Це хакатон з розроблення інноваційних рішень на основі відкритих даних. Взяти участь можуть новачки сфери, які хочуть здобути знання про відкриті дані та запустити свій стартап для розвитку України. 

Учасники пройдуть навчання з відкритих даних, вирішать один із запропонованих челенджів за підтримки менторів, а також створять та презентують концепт свого стартапу журі. Найкращі проєкти отримають можливість потрапити в Open Data Accelerator із загальним грантовим фондом понад 5,8 млн грн.

Конкурс для компаній на тему "Інновації та цифрові рішення для безпеки на роботі"!

Оголошуємо конкурс для компаній на тему "Інновації та цифрові рішення для безпеки на роботі"!
Запрошуємо прогресивних роботодавців, які крокують у ногу з часом та впроваджують передові цифрові рішення для забезпечення безпеки на роботі!
Приєднуйтесь, якщо ви вже маєте успішний досвід у цифровій сфері безпеки або тільки починаєте свій шлях до цього!

Цифровізація громад: відбувся Digital Power Summit 2024

Провели Digital Power Summit 2024, під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. А також презентували перший пілотний Індекс цифрової трансформації територіальних громад України.

Під час форуму, CDTO ОВА та цифрові лідери громад поспілкувалися з представниками уряду, обговорили пріоритетні проєкти 2024 року та які цифрові рішення можна ініціювати у своїх громадах та регіонах.

Серед ключових тем:

УРЯД УДОСКОНАЛИВ ФІНАНСОВУ ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ ЧЕРЕЗ ІНСТРУМЕНТ ПОРТФЕЛЬНИХ ГАРАНТІЙ

Відтепер термін дії державних гарантій буде продовжено
● до 10 років для кредитів, які залучаються з метою відбудови основних засобів, зруйнованих частково або повністю внаслідок військової агресії;
● до 5 років для всіх інших категорій кредитів, що своєю чергою збільшує строк дії договорів для сільгоспвиробників за попередньо наданими гарантіями.

У профільному міністерстві переконані, що нововведення дозволять підтримати суб’єктів господарювання мікро-, малого та/або середнього підприємництва – резидентів України у складних умовах воєнного стану.

КРИТИЧНО ВАЖЛИВІ УСТАНОВИ, ОРГАНІЗАЦІЇ, ПІДПРИЄМСТВА ЗАКАРПАТТЯ ВІДТЕПЕР МОЖУТЬ ПОДАВАТИ ЗАЯВКИ ЩОДО БРОНЮВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ НА ПОРТАЛІ ДОПОМОГА ЗАКАРПАТТЯ

+1 нова послуга!

Критично важливі установи, організації, підприємства Закарпаття відтепер можуть подавати заявки щодо бронювання працівників на порталі Допомога Закарпаття

Для цього необхідно перейти за посиланням:  http://surl.li/tjzgk або знайти форму в розділі «Послуги», внести необхідні дані й підвантажити документи.

З ПОЧАТКУ РОКУ УРЯД ЗАПРОВАДИВ НОВІ УМОВИ ОПЛАТИ ПРАЦІ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ ЗА ГРЕЙДОВОЮ СИСТЕМОЮ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ПРОЗОРОСТІ, ПЕРЕДБАЧУВАНОСТІ, СПРАВЕДЛИВОСТІ У ВИПЛАТІ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

З початку року Уряд запровадив нові умови оплати праці держслужбовців за грейдовою системою для підвищення прозорості, передбачуваності, справедливості у виплаті заробітної плати та вдосконалення ефективності менеджменту у державному секторі.

На основі отриманих даних від державних органів за березень 2024 року Мінфін оновив аналітичний інструмент (дашборд) щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади.