Розширена нарада з головами територіальних громад

Відбулася  наради при голові Ужгородської районної державної адміністрації Радіону Кіштулинцю з питань: стан затвердження схеми санітарного очищення населених пунктів району; обстеження водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території району; благоустрій населених пунктів району та встановлення єдиного санітарного дня з очищення територій. Прийняли участь у нараді перший заступник голови Ужгородської райдержадміністрації Христина Мацко, представники Ужгородського міжрайонного управління водного господарства і Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, а також голови і представники територіальних громад Ужгородського району.

Під час наради голова райдержадміністрації заслухав  голів територіальних громад, які повідомили про основні проблеми, що виникають при затвердженні схем санітарного очищення населених пунктів громад.  Наразі схема санітарного очищення розроблена тільки в Перечинській міській територіальній громаді, інші громди -  в стадії розроблення або подані на погодження відповідним службам.

Ужгородською  районною державною адміністрацією утворено робочу групу та складено план-графік виїзду з метою обстеження інвентаризації водних об’єктів, водних ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, що знаходяться на території району, до 31 грудня 2021 року, робоча група зобов’язана забезпечити організацію та проведення інвентаризації.

Станом на сьогодні, обстежено водні об’єкти в наступних територіальних громадах: Дубриницько-Малоберезнянська, Великоберезнянська, Костринська, Ставненська ТГ. Заплановано обстеження Тур’є-Реметівської ТГ.

Створено територіальні комісії по обстеженню в  Дубриницько-Малоберезнянській,  Великоберезнянській, Костринській, Ставненській, Оноківській, Баранинській територіальних громадах.

„Саме громади в першу чергу мають бути зацікавлені у тому, щоб якнайшвидше провести інвентаризацію наявних на території водних і лісових ресурсів та об’єктів комунальної власності, адже це дозволить збільшити надходження до їх бюджетів та максимально раціонально та якісно використовувати природні ресурси надалі” – зазначив очільник району Радіон Кіштулинець.

Остання зміна сторінки: 07-10-2021 15:58