Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров’я

Заступник голови Ужгородської райдержадміністрації Віталій Дупин прийняв участь в онлай-нараді Національної служби здоров’я України, на тему: «Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров’я» за участі Закарпатської облдержадміністрації, керівників органів місцевого самоврядування, власників закладів охорони здоров’я та керівників закладів охорони здоров'я всіх форм власності, що уклали договір з НСЗУ.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький наголосив на тому, що після децентралізації кожна громада Закарпаття прилаштовується до нових умов роботи і життя. Тепер органи місцевого самоврядування мають широкі повноваження і достатньо коштів, щоб бути спроможними вирішувати всі місцеві питання і нести за це відповідальність. Паралельно у країні вже кілька років поспіль триває медична реформа. Накладаючись на децентралізацію, у громад виникають нові труднощі і запитання, як повинні функціонувати заклади охорони здоров’я у таких умовах.

Директор Західного міжрегіонального Департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця зазначила про важливість співпраці громад із НСЗУ для досягнення якомога кращих результатів, а також наголосила на тому, що медицина має бути пріоритетним напрямком, щоб забезпечити населення  якісними медичними послугами.

Керівник Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України обговорила основні проблеми у Закарпатській області на які потрібно звернути увагу керівникам закладів охорони здоров’я, щоб успішно контрактуватись з НСЗУ.

Остання зміна сторінки: 22-04-2021 11:03