Сміття повинно стати додатковим джерелом надходження коштів до бюджетів територіальних громад

В.о. голови райдержадміністрації Христина Мацко прийняла участь у селекторній нараді під головуванням Анатолія Полоскова. Проблемне питанням яке розглядалося на нараді стосувалося ліквідації стихійних сміттєзвалищ, розробки схем санітарної очистки територій, вивіз твердих побутових відходів, організація розумного і виваженого збору та сортування сміття .

Утворення заторів та несанкціонованих сміттєзвалищ стосується усіх громад та населених пунктів Закарпатської області. До вирішення проблеми влада підходить комплексно.

Кожна територіальна громада повинна мати схему санітарної очистки території, укласти договір із комунальним підприємством на вивезення ТПВ. Ці пункти будуть під суворим контролем.

Але є альтернативні методи боротьби зі сміттєвою проблемою. Так, присутній на нараді підприємець Руслан Шварц пропонує громадам налагодити співпрацю зі збором вторинної сировини. Позитивний фактор цієї співпраці у тому, що громада може отримати за це додаткові кошти у бюджет і зменшити кількість сміття на своїй території.

Віктор Бучинський, керівник ГО «Екологічний рух «Кольорові баки», готовий допомогти та підтримати громади у питаннях сортування сміття. У нього вже є досвід такої співпраці із Берегівською ОТГ, але зупинятись на цьому не планує, бо закарпатцям потрібно навчитись грамотно поводитись із відходами життєдіяльності.

 «Ми повинні об'єднати наші зусилля у вирішенні цієї проблеми, що перетворюється на проблему міжнародного рівня», – зауважив Анатолій Полосков.

Остання зміна сторінки: 08-04-2021 11:04